fredag den 22. januar 2010

Øllebrød er dejligt om morgenen

Du skal bruge

En lille pakke mørkt, økologisk rugbrød uden kerner, ca. 400 gram

5 spsk sukker, gerne muscovardosukker eller rørsukker

1 maltøl eller nisseøl

1-2 dl vand

Sådan gør du

1. Skær skorperne af, og skær brødet i små terninger.

2. Smidet brødet i en lille gryde

3. Strø sukkeret på

4. Hæld øllen over

5. Tilsat ½ dl vand

6. Vend grundigt

7. Lad blandingen trække minimum en time, evt. natten over i køleskab

8. Rør blandingen godt igennem - tilsæt evt. mere vand - og bring den i kog

9. Skru ned på lavt blus og lad øllebrøden simre en halv time. Rør med jævne mellemrum, så øllebrøden ikke brænder på og tilsæt lidt mere vand, hvis den bliver for tyk.

Øllebrøden kan opbevares i flere dage i lukket beholder i køleskabet, så du kan varme en portion efter behov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar